На Львівщині відведено 53 земельні ділянки під індустріальні парки

Вчора, 6 липня, комітет з питань промислової політики та підприємництва провів круглий стіл «Індустріальні парки як фактор інвестиційної привабливості України та інструмент політики регіонального розвитку».

Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Директор Асоціації індустріальних парків України Ігор Николин охарактеризував ситуацію із розвитком індустріальних парків в державі як «уповільнена стабільність», адже за два з половиною роки у реєстрі з’явився лише один новий індустіральний парк.

«За нашими оцінками, існує 43 території, які перспективні для створення парків в різних областях України. Разом з тим, учасники є тільки у 3 існуючих. Ми відстаємо у розвитку Європі на років 15-20 і, якщо ми не поквапимось, будемо безперспективні у своєму розвитку», - сказав він.

За словами керівника управління інвестиційної політики Львівської ОДА  Романа Матиса, наразі у Львівській області відведено 53 земельні ділянки, на яких можна розгорнути діяльність індустріальних парків.

«Разом з тим, існує проблема із залученням до них інвесторів. Усі підприємці в один голос стверджують, що єдиний шлях - це податкова мотивація», - підкреслив він.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: