На перший план українсько-польських стосунків знову виходять історичні питання - Шеремета

Історичні питання знову виходять на перший план українсько-польських стосунків - заявив під час круглого столу «Польсько-українські відносини сьогодні: провокації, виклики та пошук порозуміння»

Історичні питання знову виходять на перший план українсько-польських стосунків.

Про це заявив під час круглого столу «Польсько-українські відносини сьогодні: провокації, виклики та пошук порозуміння» секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета.

«Прикро, що ці питаня в контексті наближення річниці волинських подій починають брати верх над загальними  аспектами співпраці України  і Польщі в усіх сферах. Коли ми говоримо про історичні питання то потрібно сповідувати правило, що історією повинні займатися історики. Коли історією починають займатися політики, ми бачимо наслідки. Політики часто роблять собі промоцію на тих питаннях, які не треба висвітлювати емоційно» - заявив Святослав Шеремета. За його словами ведеться певна медійна кампанія, яка зосереджує наші стосунки в основному на питаннях подій на Волині 1943 року,  Україна у цій кампанії програє. «Немає такої кількості матеріалів , які є в наших сусідів. Якщо порівняти книгарні в Україні і Польщі ми побачимо великий дисонанс, який є в науковій та науково-популярній літературі про ці події. Якщо в Польщі це десятки книжок то в Україні лише одиниці, і часто придбати їх неможливо. Ми програємо і в науковій сфері. Йде однобока інформація. Все зводиться до  того, що в медійній сфері і в загальному дискурсі присутнє питання тільки польських жертв і не піднімається питання українських» - розповів Святослав Шеремета.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: