У Доктора Пі і судді, яка його випустила, був один секрет…

295329

Андрій Слюсарчук, або одіозний Доктор Пі у Новояворівську лікував родичів судді Оксани Маліновської-Микич, яка своїм рішенням, по суті, випустила його на волю. Принаймні таку заяву зробив адвокат підсудного Роман Ференц на сьогоднішньому судовому засіданні.

Як і слід було очікувати, псевдовчений-нейрохірург Слюсарчук не з’явився сьогодні в Апеляційному суді Львівської області, щоправда, були його адвокати Роман Ференц та Роман Русенко. Свою відсутність Доктор Пі пояснив у заяві, в якій зазначив, що не бажає брати участь у судовому засіданні, натомість це робитимуть його захисники.

Водночас представник прокуратури Ю.Подік сьогодні теж звернувся із заявою про відвід судді Оксани Маліновської-Микич. Причина – суддя ухвалила рішення про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на особисте зобов’язання одноосібно, прокуратура дізналася про ухвалу тільки постфактум, що є порушенням закону.

Нагадаємо, що відводу колегії суддів вимагав і Слюсарчук на попередньому засіданні. Відповідна заява була зачитана суддею. Сьогодні ж адвокати озвучили ще одну заяву, в якій підсудний вимагає не тільки відводу суддів, а й зміни місця розгляду судової справи.

Серед причин, з яких Доктор Пі вимагає відводу суду й те, що він свого часу «лікував» родичів Маліновської-Микич, за його словами – дуже ефективно. Було це у Новояворівську, звідки, власне, родом її честь, а Андрій Трохимович там починав свою «трудову діяльність» – проводив екстрасенсорні сеанси.

Шкода, що Слюсарчук не згадав цього надзвичайного факту, коли суддя Маліновська-Микич ухвалювала рішення про зміну запобіжного заходу, і не вважав за потрібне заявити про конфлікт інтересів і упередженість її честі. Відповідно, попросити про відвід судді.

Щодо зміни місця розгляду справи Слюсарчука, то його захисники вважають, що у Львівському апеляційному судді відбулося втручання в автоматизовану систему розподілу справ, відтак про жодну об’єктивність не може бути й мови.

Після нетривалої наради колегія суддів під головуванням судді Оксани Маліновської-Микич у складі суддів Тадея Пайонкевича та Зіновія Макойди ухвалили рішення про свій відвід, щоправда, на підставі аргументів, наведених Слюсарчуком, доводи ж прокуратури залишилися поза увагою.

Тепер справу Доктора Пі розглядатиме вже нова колегія суддів після того, як вона буде обрана автоматичною системою розподілу справ. Щоправда, й надалі в Апеляційному суді Львівської області.

Нагадаємо, суд першої інстанції 14 лютого 2014 року засудив Андрія Слюсарчука до 8 років ув’язнення за вбивство через необережність, шахрайство та незаконну лікарську діяльність, що призвела до тяжких тілесних ушкоджень і смерті.

24 березня 2016 року Вищий спеціалізований суд України скасував вирок і ухвалив рішення повернути на повторне розслідування в апеляційну інстанцію справу Андрія Слюсарчука.

А 23 червня Андрія Слюсарчука випустили із СІЗО на підставі рішення судді Оксани Маліновської-Микич про зміну запобіжного заходу  на час розслідування із тримання під вартою на особисте зобов’язання. Відомо про це стало завдяки адвокату псевдолікаря Ярославу Зейкану, який про це написав на своїй сторінці у Фейсбук. Таке рішення стало цілковитою несподіванкою для прокурора ГПУ, адже за рішенням Рівненського апеляційного суду Слюсарчука мали б тримати під вартою до 8 липня.

Останнє місце, де був помічений Доктор Пі, – Київ. Адвокати потерпілих бояться, що Слюсарчук взагалі може покинути межі країни, оскільки так і не здав свій закордонний паспорт.

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: