У мережі долучаються до флешмобу проти замовчування насильства

У мережі Facebook набуває розголосу тема протидії замовчуванню насильства. Акцію започаткувала на своїй сторінці громадська активістка та журналістка Анастасія Мельниченко, яка оприлюднила свої особисті історії під хештегом #‎яНеБоюсьСказати.

В опублікованому записі журналістка закликає жінок, яких коли-небудь піддали насильству, не мовчати. Вони не повинні виправдовуватися, адже винний завжди ґвалтівник. Для підтвердження цього авторка наводить приклади з власного досвіду.

За добу дівчині вдалося зібрати майже двісті відгуків. Користувачі соцмережі діляться власними історіями, коментують розповіді одне одного, поширюють запис на своїх сторінках у Facebook. Вони також публікують подібні пости під вигаданим авторкою хештегом.

Дівчата розповіли історії про випадкових перехожих чи знайомих, які їх ґвалтували; про вчителів, сусідів та родичів, які демонстрували свої статеві органи; про однокласників, які задирали їм одяг та знущалися; про колег та керівників на роботі, які їх домагалися тощо.

До слова, відмовилися мовчати і чоловіки, до яких авторка звернулася в кінці запису. Серед них – художник Ілля Стронговський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: