Брати Капранови під час Форуму у Львові презентують роман-родинне розслідування

48106b886d0decfac967a0eca9e76eae

На цьогорічному Форумі видавців у Львові брати Капранови презентують свій новий роман «Забудь-річка», який вони назвали історичним родинним розслідуванням.

Про це Віталій Капранов розповів «Дивись.info».

«Цього року ми звузили своє представництво, тобто зменшили кількість. Фактично мінімальними силами до Львова доїдемо. Не хочемо позбавляти львів’ян нашої нової книжки, яка називається «Забудь-річка» і, нам здається, що якраз для львів’ян вона буде дуже цікава», – розповів Віталій.

За його словами, новий роман про історичні конфлікти, з якими доводиться стикатися сучасним українцям

«Ця книжка покликана розібратися з нашими дідами. У нас один дід, наприклад, був у Червоній армії, а другий – ворогом народу і сидів у таборах. Для Львова, думаю, це типова картина, коли один родич був по один бік фронту, а другий – по інший. Головні ж герої книги – сучасні люди. Саме вони мають розібратися і зняти цю проблему, чий дід кращий, хто кому стріляв у спину. Все це написано у формі такого собі історичного родинного розслідування на тлі любовної історії, звичайно, мелодрама, як годиться, мусить бути у книзі. Але паралельно йде історичне родинне розслідування, яке, на нашу думку, знімає ось цю всеукраїнську проблему, бо, мабуть, вся Україна зависла в історичних вимірах, між оцими полюсами у Другій світовій війні. І, власне, зараз війна на Донбасі точиться під цими самими гаслами. Наша книжка покликана змусити читачів самим розібратися у собі і, зрештою, прийняти історію такою, якою вона є.  Нам здається, що у Львові це якраз суперактуально», – наголосив Віталій Капранов.

Презентація роману «Забудь-річка» у Львові відбудеться саме під час Форуму видавців.

Нагадаємо, торік брати Капранови не були учасниками Форуму видавців у Львові через конфлікт з організаторами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: