Дорога наша обласна рада. В цифрах

1461681270571f7c764a65e

Після того, як всі державні закупівлі зобов’язали викладати в електронному форматі, оцінити, у скільки ж обходиться наша влада, стало можливим для кожного.

Так, до прикладу, з інформації на сайті «Prozzorro» можна порахувати скільки вартує щоденна робота обласної ради за останні кілька місяців. Ось кілька цікавих закупівель.

Трансляція сесії обласної ради вартує 147 тисяч. Переможець -- Національна телекомпанія України (Філія Національної телекомпанії України «Львівська регіональна дирекція»). Ще 30 тисяч заплатять за послуги радіомовлення. Повинні ж виборці знати про діяльність своїх обранців. Знати чи не знати, а платити за це знання точно повинні. Між іншим, Львівська міська рада на подібні послуги також витрачає не мало. Так, до кінця року міська рада Львова витратить 89 тисяч гривень на: «відеозйомку офіційних протокольних зустрічей представників виконавчих органів Львівської міської ради, загальноміських свят та подій, а також зйомку заходів, які організовує Львівська міська рада».

Не обходиться робота обласних обранців і без нагороджень та урочистих подій, на яких символічні подарунки – звична річ. Так, 53 тисячі  гривень коштують лише грамоти, папки-грамоти, подяки і рамки. Їх закупили 840 штук. Ще майже 58 тисяч вартують 70 наручних годинників з символікою і гравіюванням. Їх для обласної ради поставить ТОВ «ПУГЗ «КИЇВСЬКА РУСЬ». Хоча, на закупівлі вдалось зекономити, бо обласна рада планувала витратити на годинники 77 тисяч.

І що ж за урочиста подія та й без квітів? А, між іншим, традиція дарувати квіти чи покладати їх має цілком матеріальну вартість – 55 тисяч гривень. Стільки коштують 108 штук квіткових композицій. В лоті зауважили що до них мають входити троянди, букети, кошики з живих квітів, вінки з штучних квітів.

І чи то в подарунок, чи для загального антуражу, Львівська обласна рада витратила 18 тисяч гривень на 40 штук вишиваних рушників, скатертин і сорочок.

Їздити обласним обранцям також треба. До обслуговування таких потреб входять: оренда автомобіля, ремонти, медичний огляд водіїв, парковка та мийка. Не будуть же ж поважні пани в брудних авто їздити. До слова, остання (не лише легкових і вантажних) обходиться в 45 тисяч гривень.

До звичних щоденних справ зараховується і поштова переписка. Більше 79 тисяч гривень обласна рада витратить на поштові марки (48 тисяч штук). А ще 17 тисяч -- на фотоальбоми, книги і набори фото листівок (106 штук).

І зовсім не дешево обходиться підтримувати порядок в приміщеннях обласної ради, адже тільки за тримачі для паперових рушників і мила заплатили трохи більше, як 18 тисяч гривень.

Підготувала Христина ІНЖУВАТОВА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: