Кияни запозичать досвід Львова співпраці з громадськістю

Львівську міську раду з метою обміну досвідом відвідала делегація працівників секретаріату Київської міської ради.

Члени делегації взяли участь у засіданнях постійних комісій, проведенні громадського слухання та провели низку зустрічей з керівниками відділів управління «Секретаріат ради» ЛМР.

Впровадження електронних петицій і місцевих ініціатив члени делегації обговорили під час зустрічі з в.о. начальника управління «Секретаріат ради» Юрієм Лукашевським та працівником міського ІТ-управління Іваном Коржовим.

Як повідомив начальник відділу з питань місцевого самоврядування, регламенту, правопорядку та запобігання корупції КМР Максим Бондар, найбільше зацікавлення викликав досвід Львова у частині втілення електронних петицій та співпраці з громадськими організаціями.

«Насамперед нам було цікаво перейняти досвід щодо впровадження електронних петицій, місцевих ініціатив і громадського бюджету. Тобто, яким чином у Львові це опрацьовують, розглядають і далі втілюють в життя. Я думаю, що ми зможемо використати ваш досвід у нашому місті».

Зі слів Максима Бондаря, структура Секретаріату Київради натомість набагато складніша, ніж у Львові.

«До складу Секретаріату входить 175 працівників. Це окрема юридична особа, яку очолює заступник міського голови, секретар Київради Володимир Прокопів. У нас працює 10 управлінь і 3 відділи. Ми здійснюємо повністю організаційно-правове і матеріально-технічне забезпечення діяльності депутатів ради. У наші обов’язки входить забезпечення роботи постійних комісій, юридичне представництво в судах, матеріально-технічне забезпечення».

Довідка, 6-7 липня у Львові перебувала делегація Київської міської ради. Склад делегації: відділ з питань місцевого самоврядування, регламенту, правопорядку та запобігання корупції управління забезпечення діяльності постійних комісії КМР: Максим Бондар – начальник відділу, Діана Петринка – головний спеціаліст відділу. Апарат виконавчого органу КМР: Володимир Бондаренко – керівник апарату, Олексій Труш – начальник відділу контрольно-аналітичного забезпечення керівнику апарату, Олексій Пивоваров – головний спеціаліст відділу контрольно-аналітичного забезпечення керівника апарату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: