На Львівщині парламентські партії зачиняють громадські приймальні у міжвиборчий період

Жодна із задекларованих громадських приймалень партії «Народний фронт» у Львівській області не працює у міжвиборчий період. А у БПП «Солідарність» із 24 громадських приймалень на Львівщині, що «на папері», працюють лише десять.

Про це сьогодні повідомив аналітик ГМ «Опора», громадський консультант програми «Рада», що реалізовується за підтримки USAID, Тарас Радь.

За його словами, експерти дослідили роботу громадських приймалень шести політичних партій, які пройшли до парламенту. Це дослідження показало, що після виборів знайти таку приймальну у робочому стані майже неможливо.

«Партії увійшли до парламенту і на чотири роки забули про своїх виборців», - стверджує Тарас Радь.

Аналітик ГМ «Опора» пояснив, що експерти спочатку звернулися до політичних партій з проханням надати їм дані про свої громадські приймальні. А потім пройшлися за адресами і перевірили, чи там насправді є така приймальня, і чи працює вона.

На Львівщині прохання активістів проігнорували ВО «Батьківщина» та «Опозиційний блок». Однак на сайті «Батьківщини» є вся інформація про такі приймальні, а про «Опблок» довелося довідуватися з бази даних Міністерства юстиції.

За дослідження «Опори», у Львівській області найліпша ситуація з громадськими приймальнями у ВО «Батьківщина». Вона задекларувала 33 приймальні, і всі вони працюють. А якщо в момент перевірки приймальня була зачиненою, то експерти запитували людей на вулиці як туди пройти, і їм вказували дорогу. На думку експертів, це є показником роботи приймальні.

«Самопоміч» задекларувала 30 приймалень, а перевірка виявила, що працюють 24.

«Є проблеми з приймальнями у Сокальському, Бродівському, Жидачівському, Стрийському і Сколівському районах. Немає приймальні в Яворові», - перелічує Тарас Радь.

Що стосується БПП «Солідарність», то у президентській партії з 24 приймалень у Львівській області працює лише десять.

«Це проблема всіх партій влади: після того, як партія здобуває владу, знайти її громадську приймальню дуже важко, - заявив аналітик ГМ «Опора»Тарас Радь під час прес-конференції . - Радикальна партія стверджує, що у Львівській області у них працюють 28 приймалень. Хоча, насправді, лише у шести районах здійснюється прийом громадян. Про партію «Народний фронт»: активісти не змогли знайти навіть приймальню обласного осередку. Це ж стосується і «Опозиційного блоку».

Тарас Радь запевняє, що дуже часто партії називають свої партійні штаби громадськими приймальнями. Але це є маніпуляцією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: