Стало відомо, кого з Міністерства охорони здоров’я впіймали на хабарі

c969805-485-vasilishin

Сьогодні працівники прокуратури Києва затримали на хабарі заступника міністра охорони здоров’я – керівника апарату Міністерства Романа Василишина.

Про це «Дивись.info» повідомив заступник міністра Роман Ілик.

«Зранку був опечатаний кабінет Романа Василишина. Зараз там ведуться слідчі дії. Триває обшук», – сказав Роман Ілик.

Щодо того, чи відомо чиновнику, що інкримінують його колезі, Роман Ілик зазначив, що, очевидно йдеться про справи, які входили у компетенцію Романа Василишина.

Нагадаємо, сьогодні вночі завершилася тривала антикорупційна операція з викриття системного хабарництва за участі високопосадовця міністерства охорони здоров’я України.

Так, слідчим управлінням прокуратури міста Києва спільно з співробітниками ГУБКОЗ СБ України затримано на гарячому заступника міністра охорони здоров’я України.

Встановлено, що вказаний посадовець створив систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості в подальшому здійснювати належним чином свої функціональні обов’язки, зокрема проводити операцій в Олександровській лікарні м. Києва.

Наразі заступника міністра та його спільника затримано в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Довідка

Роман Василишин народився 14 травня 1961 року в місті Болехів Івано-Франківської області.

У 2010 році став доктором медичних наук. Є автором ряду наукових праць та публікацій у вітчизняних та закордонних виданнях з актуальних проблем у галузі організації охорони здоров'я. Сферою наукового інтересу є організації охорони здоров'я.

В 1998 році отримав почесне звання «Заслужений лікар України»; 2003 року — почесну грамоту Кабінету Міністрів України; 2011 року — орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: