«Тютюновий караван», горе-бізнесмен на «москвичі» — найцікавіші оказії на кордоні за тиждень

13567308_834967829967791_423446583520399082_n

Пропонуємо огляд найцікавіших оказій зі спійманими контрабандистами на Західному кордоні. До яких лише дій та механізмів не вдадуться порушники аби заробити, або ж потрапити до омріяного світу Європи.

 

Пачкарство на підводах

«Тютюновий караван», шляхи якого вели до сусідньої Румунії, затримали буковинські прикордонники. На 4 підводах сміливці хотіли переправити через кордон більше 100 пакунків сигарет.  Утім, заробити «бізнесменам» на цей раз не вдалося: на відстані 1 кілометра від кордону «тютюновий караван» затримали, вилучивши курива на півмільйона гривень. Та порушникам відваги не забракло: один з чоловіків, помітивши прикордонників, вдався до втечі, заховавшись в будинку одного з населених пунктів неподалік.

Довго переховуватися «горе-підприємцю» не довелося: кілька кілометрів втікача переслідували, а по обіді все ж таки затримали. Ним виявився лісник з села Корчівці.

 

Двічі в одну річку не ввійдеш… можна спробувати втретє

Двічі в одну річку не ввійдеш: відчайдушний львів’янин вдруге намагався направити до Польщі контрабанду курива на такому ж «москвичі». Минулого тижня чоловік тікав з пункту пропуску «Краківець» на забитому цигарками автомобілі, а вчора знову ж прогорів: службовий пес винюхав контрабанду на «зеленому коридорі». І додав же чоловік роботи правоохоронцям: цигарки вилучали з панелі автомобіля, моторного відсіку, стелі та дверцят. Наміру перевести контрабанду чоловік не заперечив, а навпаки повідомив, що таким чином хотів повернути втрачені минулого тижня гроші, для того і придбав іншого такого ж «АЗЛК». Можливо, справа в «москвичі», і для того, щоб повернути втрачені кошти, львів’янину слід придбати автівку іншої марки…

Хабар не панацея

Всі хочуть потрапити до омріяної Європи, а от громадянин Угорщини минулої ночі намагався за хабар в’їхати в Україну. У паспорті, який він пред’явив прикордонникам, були гроші. За 200 гривень чоловік хотів вирішити питання про безперешкодне оформлення транспорту та перетинання кордону.

13620033_835856156545625_5697005495297479595_n

Крізь паркан до Європи

Мігрантів, які понад усе прагнуть потрапити до Європи, не спиняє нічого, навіть паркани на кордоні. «Мандрівників», які рік тому намагалися без документів перетнути кордон, знову затримали мукачевські прикордонники, коли ті вчинили спробу пошкодити загороджувальний паркан.  Четверо чоловіків, дві жінки і троє дітей не мали при собі жодних документів, але зізналися, що є вихідцями із Афганістану.

Підготувала Олександра БАГАЧ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: