У Львові вшанують пам'ять Євгена Безніска

__1467989412_207x155_3_0

У понеділок, 11 липня, у Львові відбудуться заходи зі вшанування пам’яті відомого українського художника, лауреата Національної премії ім. Т. Шевченка Євгена Івановича Безніска. У цей день минає річниця з часу смерті видатного українця.

У понеділок, 11 липня, у Львові відбудуться заходи зі вшанування пам’яті відомого українського художника, лауреата Національної  премії ім.  Т. Шевченка Євгена Івановича Безніска. У цей день минає річниця з часу смерті видатного українця.

У заході візьмуть участь близькі, родичі, митці, та громадськість Львівщини.

У програмі заходів:

09:00 год – поминальне богослужіння у роковини смерті у храмі святого Клемента папи (м. Львів вул. Генерала Чупринки, 70);

11:00 год  – панахида та покладання квітів до могили Євгена  Безніска (м. Львів Личаківське кладовище);

13:30 год – вшанування пам’яті Євгена Івановича Безніска у Меморіальному музеї-майстерні Теодозії Бриж.

Довідка:

Безніско Євген Іванович народився 19 жовтня 1937 року.  Майже 40 років працював над офортами та ліноритами (гравюри та рисунки на металі) за мотивами творів Івана Франка: поеми "Мойсей", "Смерть Каїна", "Панські жарти", "Ботокуди", "Похорон", "Христос і хрест", "Рубач", "Каменярі"; Лесі Українки: драми "Лісова пісня", "Вавилонський полон", "В катакомбах", "Одержима"  та Василя Стефаника.

Автор зробив 19 персональних виставок. Неодноразово брав участь у виставках в Україні та закордоном. Його роботи зберігаються в музеях США, Аргентини, Канади, Франції. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: