Суд заарештував Василишина на 2 місяці

Дніпровський районний суд Києва обрав для заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб із можливістю внесення застави в сумі 2 млн грн, передає Інтерфакс-Україна.

Дніпровський районний суд Києва обрав для заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб із можливістю внесення застави в сумі 2 млн грн, передає Інтерфакс-Україна.

У разі внесення застави на підозрюваного буде покладений обов'язок носити електронний браслет.

Р.Василишин не згоден із вердиктом судді і планує його оскаржити. «Звинувачення я і мої адвокати спростовують, тому що немає ніяких доказів і фіксації. Говорили про суму 1 млн 600 тис. грн. Сума в будинку, де я проживаю, могла бути десь 10-20 тис. грн. І у дочки приблизно 30 тис. грн. Вся інша сума була знайдена не у нас, а в іншого фігуранта. Я в цьому будинку навіть ніколи не був. Я себе не визнаю винним за жодним із пунктів. Я доведу свою невинність і принципово поновлюся на посаді, щоб показати, що це все неправда», - наводить слова заступника міністра охорони здоров'я сайт «112.Україна».

Як повідомлялося, представники Служби безпеки і Генеральної прокуратури України затримали за хабарництво заступника міністра охорони здоров'я Р.Василишина.

За словами глави СБУ Василя Грицака, затриманий організував схему, за якою лікарі одного з відділень Олександрівської лікарні (Київ), очолюваної ним раніше, повинні були збирати з пацієнтів гроші за проведення операцій.

Крім того, було затримано посередника.

«Загалом під час затримання та обшуків ми вилучили понад $50 тис., 320 тис. грн, інші докази злочинної діяльності цих осіб», - сказав глава СБУ.

Він додав, що Р.Василишина затримано на місці злочину під час отримання п'ятого хабара.

Р.Василишина було призначено заступником міністра охорони здоров'я - керівником апарату МОЗ у листопаді 2015 року. До цього був головним лікарем Центральної міської клінічної лікарні Києва (ЦМКЛ, Олександрівська лікарня).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: