«Кругосвітній велоекшн» дітей-сиріт надихає львів'ян на всиновлення (фото)

13664503_1631223690526240_1686372930_n

«Кругосвітній велоекшн» дітей, які виросли в підвалах, подолав 15 тисяч кілометрів по всій Росії та Україні. Сьогодні команда з 35 чоловік прибула до Львова.

За спиною у колишній безпритульних 15 тисяч 650 кілометрів. На велосипедах діти проїхали Владивосток, Далекий Схід, Сибір, Урал, Центральну Росію, Україну. І все заради конкретної ідеї - надихнути людей по всьому світі усиновлювати дітей.

Команда складається з 35 учасників - колишніх безпритульних з Маріуполя, нині прийомних дітей, серед яких є віл-інфіковані підлітки. На чолі колони - пастор, керівник акції, президент фонду «Пілігрим», прийомний батько 32 усиновлених дітей Геннадій Мохненко.

«Ми раді бути у Львові. На жаль, війна перервала нашу подорож на цілих два роки. Втім, військові просили, аби ми йшли далі і надихали всиновлювати дітей. У нас за спиною сотні історій про те, як люди, побувавши на наших заходах, всиновлювали дітей. При тому не лише красивих та здорових, а й інвалідів та віл-інфікованих. Тут діти з неймовірними долями, хто з 4, а то й з 5 років безпритульні. Ми віримо, що кожна дитина повинна знайти батька та матір. Ми переконані, що інтернати повинні увійти в майбутнє: Україна повинна стати країною без дитячих будинків. Адже жоден інтернат з хорошим харчуванням та прекрасним педагогічним колективом не може замінити дитині сім'ю. Ми забуваємо казати головну річ, що діти перебувають у дитячих будинках не тому, що з ними щось не так, а лише тому, що щось не так із дорослими», - розповідає Геннадій Мохненко.

Попереду в команди Польща, Литва, Латвія, Естонія, Фінляндія, Швеція, Норвегія, Данія, Німеччина та ін. Загальна тривалість маршруту близько 35 тисяч кілометрів через 10 держав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: