Перший в Україні Dog-парк з тренажерами відкрили у Львові (фото)

IMG_6732

10 липня у Львові відкрився унікальний Dog-парк, в якому собаки можуть не лише вільно гуляти просто неба, а й займатись на спеціальних тренажерах для собачого фітнесу.

Спеціальні перешкоди для занять із собаками розташовані на території  Першого тренувально-вигульного майданчика для собак у Львові у парку ім. І. Франка та доступні усім чотирилапим та їх господарям безкоштовно.

Ініціативу з відкриття унікального парку вдалося реалізувати завдяки співпраці громадських активістів, місцевої влади та соціально-відповідального бізнесу. Відтак, з ініціативи Dog-Friendly City було створено проект парку, Львівська міська рада власним коштом облаштувала безпечну огорожу, а виготовлення і встановлення спеціальних перешкод забезпечив український виробник кормів для тварин компанія Kormotech.

IMG_6815

«Сьогодні сталась фундаментальна подія в контексті розвитку культури ставлення до тварин у Львові та в Україні, - говорить Катерина Ковалюк, голова служби зв’язків з громадськістю компанії Kormotech. – Сьогодні спрацювали три сектори: державний, громадський сектор і бізнес. Ми, як компанія, забезпечили внутрішню інфраструктуру: снаряди, станції для прибирання із пакетами, інформаційні стенди, також тут будуть розміщені лавочки. З управлінням екології ЛМР погоджено створення 13 майданчиків по місту. Планується облаштовувати приблизно 2-3 майданчики на рік».

На території Першого тренувально-вигульного майданчика у Львові розміщені спеціальні снаряди для аджиліті (собачий фітнес), а саме: гірки, гойдалки, кільце, бам тощо. Займаючись на них, собаки зможуть підтримувати хорошу фізичну форму і, водночас, розважатись разом із господарями. Для зручності користування снарядами, на території розміщені інформаційні стенди з інструкціями щодо використання різних видів перешкод.

IMG_6900

На відкриття унікального місця зібралось кілька десятків власників тварин, вони першими і випробували встановлені тренажери та позмагались за цінні призи: місячний та річний запас раціонів віт ТМ «CLUB 4 PAWS», сумочки для снеків тощо. Відтепер майданчик буде відкритим для всіх охочих.

IMG_6751

За словами організаторів проекту, це своєрідний подарунок для львів’ян. «Ми з командою Dog-Friendly City працювали над цим більше року і нарешті можемо впевнено сказати, що проект реалізовано, - розповідає координатор ініціативи Dog-Friendly City Ольга Кирилович. – І це велике щастя для чотирилапих, адже тепер вони мають свою легальну огороджену зону, де можуть вільно бігати і вільно бавитись. Господарям перш за все хочемо донести, щоб вони прибирали за своїми улюбленцями. Хочемо наголосити, що це місце належить власникам собак, тож хочемо, аби вони ставились до майданчика як до свого: слідкували за порядком і за чистотою».

IMG_6794

Водночас, на відкритті парку працював і спеціальний ресторан для тварин, де чотирилапі могли посмакувати різноманітними раціонами ТМ «CLUB 4 PAWS» та освіжитись водою. Також кінолог проекту Надія Шайда провела майстер-клас щодо основ аджиліті та техніки безпеки на тренажерах.

Фото: Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: