Голова Новокалинівської громади розповів про вражаючі успіхи від децентралізації

Новий Калинів
Новий Калинів / фото із соцмереж

За результатами першого півріччя, бюджет новокалинівської об'єднаної територіальної громади перевиконано на 2 мільйони 500 тисяч гривень. Ці кошти буде спрямовано на розвиток територій об'єднання.

Про це на конференції у Львівській обласній державній адміністрації повідомив голова новокалинівської об'єднаної територіальної громади Богдан Юзвяк.

Також він повідомив, що громада отримала 3 мільйони 306 тисяч гривень від Міністерства регіонального розвитку України, а також виграла 5 проектів фінансування у Львівській обласній раді, зокрема екологічний проект на придбання сміттєвоза (1 мільйон 200 тисяч гривень). Такі кошти дозволяють реалізувати чимало проектів розвитку новокалинівського територіального об'єднання.

Ми вже можемо похвалитися своїми досягненнями: відкрили два нових ФАПи у найвіддаленіших селах – Мала Білина і Велика Білина, приступаємо до реконструкції приміщення адмінбудинку у селі Гординя (створюємо велику лікарську амбулаторію із денним стаціонаром), проводимо реконструкцію школи в Корналовичах з утворенням у ній дитячої дошкільної установи на 25 дітей, відкрили у сільській раді Калинова дитячий садочок на 25 дітей. Крім того, до двох населених пунктів буде проведено вуличне освітлення до кінця цього року, – звітує про успіхи Юзвяк.

Новокалинівський обранець додав, що принциповим рішенням було, аби більша частина коштів йшла на розвиток об'єктів у селах, а не в місті Новий Калинів. Оскільки саме це дозволить швидше розпочати розвиток усієї території та отримувати більше коштів для подальшої розбудови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: