Львівський «Охматдит» отримав обладнання на 2 мільйони гривень

Львівська обласна клінічна дитяча лікарня «Охматдит» отримала апарат штучної вентиляції легень.

Він закуплений в рамках проекту модернізації медичного обладнання, який реалізувала Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати- Україна».

На 90 % проект фінансувався Посольством Японії, решту 10% додала обласна рада. Львівські медики кажуть, що апарат виробництва США надійний, якісний і простий в обслуговуванні. Він може забезпечити штучну вентиляцію легень у дітей з різними захворюваннями будь-якої ступені важкості – починаючи від пневмонії і закінчуючи станами, які супроводжуються порушеннями центральної нервової системи. В «Охматдиті» до цього часу був лише один апарат такого класу.

В межах проекту «Охматдит» тримав також обладнання для аналізу крові та 4 монітори нагляду за станом пацієнтів.

«В квітні була підписана грантова угода, в травні кошти надійшли на рахунок і були проведені тендери. Це дуже швидко. Сподіваємося, що швидка реалізація цього проекту буде сприяти тому що посольство Японії буде продовжувати підтримку. Ми будемо залучати  позабюджетні ресурси з інших джерел для комунальних закладів охорони здоров'я . Перший ресурс - це транскордонна програма на яку виділено  186 мільйонів євро. Це наш пріоритет на наступний рік. Наше завдання також допомагати представникам бюджетних установ вчитися, як здобувати ці кошти, бо є організації, які готові давати фінансування, але треба правильно до них підходити», - розповіла виконавчий директор Асоціації «Єврорегіон Карпати- Україна» Галина Литвин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: