Прокуратура судитиметься з Львівською міськрадою через Стрийський парк

Львівська місцева прокуратура №1 підготувала та скерувала до Львівського окружного адміністративного суду позов до Львівської міської ради про визнання протиправною та скасування ухвали Львівської міської ради.

Львівська місцева прокуратура №1 підготувала та скерувала до Львівського окружного адміністративного суду позов до Львівської міської ради про визнання протиправною та скасування ухвали Львівської міської ради, якою надано дозвіл про передачу в користування земельної ділянки в межах Стрийського парку. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.

Установлено, що в грудні 2015 року Львівською міською радою в порушення вимог чинного законодавства товариству з обмеженою відповідальністю надано дозвіл на виготовлення документації із землеустрою для передачі земельної ділянки в користування.

Водночас при винесені такого рішення посадові особи міської ради не взяли до уваги той факт, що згадана земельна ділянка площею 0,0129 га входить у межі пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Стрийський парк», а тому її передача на умовах сервітуту (користування) суперечить Закону України «Про природно-заповідний фонд» та Земельному кодексу України.

На даний час, справа перебуває на розгляді в Львівському окружному адміністративному суді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: