У Мін’юсті України сподіваються на запуск нової системи виконання покарань восени

Система виконання покарань у структурі Міністерства юстиції України може запрацювати вже у вересні, якщо буде набрано 30% персоналу в новій структурі, повідомила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова.

Система виконання покарань у структурі Міністерства юстиції України може запрацювати вже у вересні, якщо буде набрано 30% персоналу в новій структурі, повідомила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова, передає Інтерфакс-Україна.

«Ми сподіваємося, що до вересня вже буде набрано 30-40% трьох департаментів, для того, щоб функція вже могла повноцінно перейти від Пенітенціарної служби, яка зараз ліквідовується, до Міністерства юстиції. Це можливо тільки в разі, коли ми маємо 30% персоналу вже в новій структурі», - сказала Севостьянова.

Заступник міністра розповіла, що зараз тривають конкурси на посади директора департаменту пробації, директора режимного відділу, департаменту ресурсного забезпечення, який буде займатися державними закупівлями в системі ProZorro.

Наталія Севостьянова також підкреслила важливість проведення конкурсу на посаду керівників регіональних управлінь.

«Щоб запустити реформу вниз, створити апробаційну службу на місцях і на рівні районів, а їх десь 400 буде по всій країні, може, й більше,... у нас повинні бути нові керівники на місцях, які знатимуть, що таке пробація і бажатимуть створити цю систему в своєму районі», – зазначила вона.

Як повідомлялося, в травні 2016 року Кабінет Міністрів України ліквідував територіальні органи пенітенціарної служби України і створив їх у системі Міністерства юстиції.

Постанову про деякі питання оптимізації діяльності центральних органів влади системи юстиції та постанову про ліквідацію територіальних органів - управлінь державної пенітенціарної служби та створення територіальних органів міністерства юстиції члени Кабміну підтримали одноголосно.

Ці постанови було ухвалено в рамках реформування пенітенціарної системи України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: