У Стрийській та Сокальській РДА виявили фінансові порушення

Львівські фінінспектори виявили в управліннях соціального захисту населення Стрийської і Сокальської РДА та в управлінні праці та соціального захисту населення Червоноградської міської ради втрати 706,2 тисячі гривень

Фахівці Держфінінспекції у Львівській області провели в управліннях соціального захисту населення Стрийської і Сокальської РДА та в управлінні праці та соціального захисту населення Червоноградської міської ради ревізії використання коштів, виділених з державного бюджету на компенсацію середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, та надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття їх витрат на проживання.

Встановлено фінансові порушення, що призвели до втрат 706,2 тис. грн.

Зокрема, виявлено порушення при нарахуванні і виплаті підприємствам, установам і організаціям компенсації середнього заробітку працівників, призваних на військову службу під час мобілізації. Так, окремі установи, підпорядковані районним управлінням соціального захисту населення, після завершення бюджетного періоду не перерахували до державного бюджету компенсацію середнього заробітку мобілізованим працівникам або перерахували її до місцевого бюджету замість державного, неправильно визначили розмір середньоденного заробітку мобілізованих працівників тощо. Це призвело до втрат фінансових ресурсів на 507,4 тис.гривень.

Також фінінспектори  виявили зайву виплату внутрішньо переміщеним особам 198,8 тис. грн щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання через те, що заявники не повідомили про наявність у членів їх сімей іншого житла, розташованого не на тимчасово окупованій території України, перебували поза межами місця проживання терміном понад 60 днів, мали на депозитних рахунках в установах банків кошти в розмірі понад 10 прожиткових мінімумів тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: