Україна нарощує військову співпрацю з Канадою

Візит міністра Канади (20)
Ігор Долгов

Сьогодні, 12 липня, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки на Львівщині, де канадські інструктори у складі військ НАТО навчають українських військовослужбовців, про це повідомляє ІА Дивись.info.

Як розповів Заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов, що канадський прем'єр поспілкувався з канадськими військовослужбовцями і ознайомився з матеріально-технічною базою полігону.

«Є домовленість, що участь канадських інструкторів в тренувальних місіях буде продовжено до кінця 2017 року. Ця допомога нам вкрай важлива, особливо в частині медично-тактичної допомоги та порятунок поранених з поля бою. Це те, що ми не могли робити на початку війни, і завдяки канадським інструкторам, ми вдосконалились», - сказав Ігор Долгов.

За його словами програма навчання на цей рік передбачає, що 5 батальйонів повного складу ЗСУ будуть тут проходити перепідготовку за стандартами НАТО.

«Також було домовлено, що буде продовжуватися навчання українських офіцерів у вищих військових навчальних закладів Канади.

Він додав, що є такі специфічні галузі, де канадський досвід нам би був дуже корисний. Наприклад у підготовці розвідників, тому у військовій співпраці є про що говорити.

Також Ігор Долгов розповів щодо передачі від Канади тепловізорів для українських військових.

«Домовленості є, будемо тепер працювати над тим, щоб ці домовленості реалізувалися. Ми сподіваємось що співробітництво між Україною та Канадою буде розвиватися», - підсумував Долгов.

Додамо, що прем'єр-міністр Канади, перший закордонний прем'єр, який відвідав Яворіський полігон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: