В Україні може з'явитися інститут наставництва над дітьми з дитбудинків

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект закону, який передбачає законодавче визначення поняття «наставник» над дітьми-сиротами і дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Про це інформує Інтерфакс.
Згідно з пояснювальною запискою до законодавчої ініціативи, пропонується доповнити чинний закон статтею, яка визначає, що наставництво є добровільною безоплатною діяльністю людини з надання дитині-сироті, дитині, позбавленій батьківського піклування, яка проживає у закладі для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, індивідуальної підтримки та допомоги в підготовці до самостійного життя.
Законопроект визначає основні напрями підготовки зазначених категорій дітей до самостійного життя шляхом наставництва. Передбачається, що наставництво здійснюється згідно з договором про наставництво, що укладається між наставником та адміністрацією закладу для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
Крім того, законодавча ініціатива уточнює, що наставником дитини-сироти або позбавленої батьківського піклування дитини, яка проживає в закладі для дітей-сиріт, може бути повнолітня дієздатна особа, яка пройшла курс підготовки з питань виховання, соціальної адаптації дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, за відповідною програмою, затвердженою центральним органом влади.
Законопроект встановлює, що у разі порушення прав і законних інтересів дитини наставником він нестиме визначену документом відповідальність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: