В Україні провели першу операцію з імплантації механічного серця (відео)

Успішно закінчилася операція з імплантації механічного серця в Інституті серця.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив генеральний директор Інституту серця, лікар-кардіохірург, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України, член-кореспондент Національної академії медичних наук України Борис Тодуров.

«Ми зробили це! Перше механічне серце в Україні імплантовано в Інституті серця. Пацієнт щойно виїхав в реанімацію», – написав Тодуров.

Механічне серце тепер має 41-річний харків’янин Павло Дорошенко. Він працював підприємцем, ремонтував енергоустаткування на Харківській ТЕЦ № 5. Нещодавно Павло Павлович тяжко захворів і звернувся в Інститут серця з тяжкою серцевою недостатністю. Єдиний порятунок для нього – пересадка серця.

Використання штучного механічного серця для хворих з тяжкою серцевою патологією збільшує їх шанси вижити і дочекатися необхідного для трансплантації донорського органу. На сьогоднішній день вартість такого механічного серця – 120 000 Євро.

«Штучне серце» застосовують у хворих в термінальній стадії серцевої недостатності для порятунку їхнього життя і підтримки кровообігу до того часу, поки з’явиться можливість пересадити відповідний для пересадки донорський орган. Після імплантації штучного серця хворі, як правило, знаходяться в колі сім’ї і навіть працюють.

В даний час в Європі більше 300 пацієнтів знаходяться на штучній підтримці кровообігу, багато хто з них більше двох років. Термін служби такого серця не обмежений, деякі пацієнти з ним живуть вже більше 8 років.

Фахівці Інституту серця пройшли сертифікацію в Німеччині і отримали право на проведення імплантації штучного серця. Ця операція вперше в Україні була зроблена в Інституті серця для пацієнта Дорошко Павла Павловича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: