Військовослужбовцям дозволили достроково розривати контракти

Верховна Рада дозволила військовослужбовцям Збройних сил України, які проходять службу на контрактній основі під час дії в країні особливого періоду, у разі завершення терміну дії контракту звільнитися з армії, переукласти або достроково розірвати його.

Верховна Рада дозволила військовослужбовцям Збройних сил України, які проходять службу на контрактній основі під час дії в країні особливого періоду, у разі завершення терміну дії контракту звільнитися з армії, переукласти або достроково розірвати його, передає Інтерфакс-Україна.

За закон «Про внесення змін до закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо уточнення термінів військової служби за контрактом (№ 4689) на засіданні у вівторок проголосували 233 народних депутати.

Документ передбачає, що військовослужбовці, які підписали контракт зі ЗС України, під час дії особливого періоду отримують право переукладати контракт терміном на 6, 8 або 12 місяців. Також вони мають право достроково припинити його дію, або ж після завершення терміну служби звільнитися зі Збройних сил України.

Закон також дозволяє військовослужбовцям, які підписали контракти в період проведення АТО, «до завершення особливого періоду розірвати або підписати контракти заново».

За словами народного депутата Олени Шкрум (фракція «Батьківщина»), яка є одним із співавторів закону, його прийняття допоможе військовослужбовцям, які підписали такі контракти, звільнитися до завершення особливого періоду. Вона повідомила, що нині в Україні таких налічується понад 19 тис. осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: