Кабмін наведе лад з небезпечними відходами, – міністр

Кабмін розглянув і підтримав документ, який дозволить вивести з тіні ринок небезпечних відходів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міністр екології і природних ресурсів Остап Семерак.

«Кабмін щойно розглянув та підтримав справді реформаторський документ. Знадобилося рівно два місяці, щоб ухвалити нові ліцензійні умови провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами. Вже за два тижні бізнес та вітчизняні підприємства отримають нові правила і, нарешті, зупинять хаос, який більше року існує на ринку переробки небезпечних відходів», – написав Семерак.

Він зазначив, що ситуація справді вийшла з-під контролю, і про це свідчить кричущі випадки, коли небезпечні отрутохімікати спритні підприємці спалювали, не виходячи з подвір’я підприємства чи замість утилізувати, продавали ліки повторно в аптеках. Не краща історія з непридатними пестицидами та агрохімікатами, якими захаращені українські міста та села ще з радянських часів. До сьогодні в Україні ліцензію на утилізацію непридатних пестицидів та агрохімікатів мала лише одна компанія, яка, фактично, не здійснювала діяльності.

«Сьогоднішнє рішення Кабміну дозволить вийти з тіні чи не мільярдному ринку небезпечних відходів, які стали потенційною небезпекою для довкілля, здоров’я та життя українців», – наголосив міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: