Київ закликає міжнародну спільноту припинити співпрацю з музеями РФ

Міністерство культури України закликає міжнародну спільноту припинити співпрацю з російськими закладами у сфері культури, якщо ці заклади отримали культурні цінності, незаконно вивезені з території окупованого Криму та м. Севастополя.

Про це пише Інтерфакс.
У заяві Міністерства культури України, яку в середу оприлюднила прес-служба міністерства та яка присвячена експонуванню картин Івана Айвазовського з колекції Феодосійської картинної галереї на виставці «Іван Айвазовський».

До 200-річчя з дня народження в Державній Третьяковській галереї (м. Москва, Російська Федерація) зазначено, що через незаконну анексію Росією Криму держава Україна позбавлена можливості контролю за збереженням культурних цінностей на тимчасово окупованих територіях.
«Ми ще раз наголошуємо, що відповідно до статті 5 Гаазької конвенції 1954 року країна-окупант має докладати можливих зусиль для забезпечення охорони і збереження культурних цінностей території, що окупує. Відтак, Україна закликає широке міжнародне товариство, відповідні відомства іноземних держав та країн-членів міжнародних організацій призупинити співробітництво з російськими установами у сфері культури, якщо таким російським установам передаються рухомі культурні цінності, які незаконно вивозяться з території АР Крим та м. Севастополя, а також призупинити проведення іноземних виставок у таких російських музеях та виставок експонатів російських музеїв за кордоном», - йдеться в заяві Мінкультури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: