Помер лідер хорватських сербів Горан Хаджич

У Сербії помер Горан Хаджич, один з лідерів хорватських сербів під час війни в Югославії, який звинувачувався Міжнародним трибуналом в Гаазі у військових злочинах.

У Сербії помер Горан Хаджич, один з лідерів хорватських сербів під час війни в Югославії, який звинувачувався Міжнародним трибуналом в Гаазі у військових злочинах, передає видання Meduza.

Хаджичу було 58 років. У 2015 році Хаджич, який перебував під арештом в Гаазі, був звільнений через рак мозку, після чого вирушив до Сербії на лікування.

Нагадаємо, що під час війни, що почалася через вихід Хорватії з Югославії, Горан Хаджич був одним з лідерів хорватських сербів і другим президентом самопроголошеної республіки Сербська Країна на території країни.

У 2001 році Хаджич був оголошений в розшук Інтерполу за звинуваченнями, висунутими проти нього в Хорватії. У 2004 році проти нього висунув звинувачення Міжнародний трибунал в Гаазі по колишній Югославії. Його звинувачували у військових злочинах і злочинах проти людяності за масові вбивства хорватів в 1991-1993 роках. У 2011 році він був заарештований. Своєї провини він не визнав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: