Спрощена реєстрація імпортних ліків не призведе до зниження цін, - експерт

Спрощення реєстрації імпортних ліків не призведе до зниження цін, але вже дає сигнал міжнародним фармвиробникам про те, що на фармринку України відбуваються позитивні зміни.

Про це сказав голова підкомітету з реєстрації лікарських засобів Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) Анжела Купич, інформує Інтерфакс-Україна.

«Спрощена система реєстрації деяких препаратів, вироблених у певних країнах, жодним чином не вплине на ринок і на зниження цін, принаймні тепер. Це тільки перший сигнал, що є політична воля (врегулювати ситуацію на фармринку - ред.), що є хороша ідея і її потрібно якнайшвидше імплементувати», - вважає Анжела Купич.

На думку експерта, що для відчутного зниження цін на лікарські засоби необхідно, передусім, впроваджувати механізми, які впливатимуть на реформування системи охорони здоров'я загалом, зокрема, розробляти механізм реімбурсації, своєчасно оновлювати законодавчі акти, що дозволяють скористатися нововведеннями.

«Спрощення реєстрації не дасть зниження ціни, адже ми говоримо про препарати, яких раніше не було в Україні взагалі», - зазначила А.Купич.

Вона додала, що спрощення реєстрації сприятиме, зокрема, поліпшенню інвестиційного клімату й, таким чином, розвитку фармгалузі в Україні.

«Це сигнал, який свідчить про те, що ми покращуємо інвестиційний клімат. І що більше ми таких сигналів будемо подавати, то більше ми відкриємо можливостей для нового виробництва на території України», - вважає А. Купич.

Як повідомлялося, Верховна Рада 31 травня 2016 ухвалила законопроект №4484, який спрощує і скорочує процедуру реєстрації лікарських засобів, які виробляються і використовуються в країнах із суворими регуляторними політикою.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: