В Україні створили інтерактивну мапу вирубки лісів у Карпатах

В Україні створили інтерактивну мапу, на якій позначено місця найактивнішої вирубки лісів у Карпатах.

«Червоним кольором позначено території, які наш алгоритм визначив як вирубки, здійснені протягом чотирьох років - з літа 2011-го до червня 2015 року», - йдеться в описі до карти на сайті Texty.org.ua.

Там також зазначено, що за чотири роки у Карпатах вирубали територію, еквівалентну розміру понад тисячу футбольних полів.

На мапі також можна порівняти супутникові знімки Карпат за серпень 2000-го і червень 2015 року, щоб побачити, які відбулись зміни за 15 років.

141

Мапу створено на основі аналізу супутникових фото за останні роки.

У березні Кабінет Міністрів заборонив суцільну санітарну вирубку дерев у заповідних зонах біосферних заповідників, національних природних і регіональних ландшафтних парків, природних заповідниках, пам'ятках природи, заповідних урочищах.

Проте у квітні в Закарпатській області на території трьох районів, що знаходяться на лінії розмежування зі Словаччиною, незаконно вирубали понад 2,5 тисяч м3 дерев.

Тим часом влада Австралії і розташованого на півдні країни острівного штату Тасманія відмовилися від планів щодо вирубування лісів у зоні дикої природи.

Джерело: Громадське

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: