До місцевих бюджетів Львівщини надійшло понад 10 мільярдів гривень

Доходи місцевих бюджетів області в І півріччі поточного року склали 10 млрд 357 млн грн.

Про це під час наради повідомив директор департаменту фінансів ЛОДА Олег Демків.

З них: податки і платежі – 4 млрд 3 млн грн, дотації – 222 млн грн, субвенції – 6 млрд 132 млн грн. Виконання у порівнянні з відповідним періодом минулого року складає – 131%.

Доходи Львівщини в державному бюджеті становлять – 9 млрд 337 млн грн. З них: податкові та інші платежі – 4 млрд 987 млн грн, митні надходження – 4 млрд 350 млн грн.

Виконання у порівнянні з відповідним періодом минулого року складає – 118%.

Щодо ключового податку – податку з доходів фізичних осіб, то в цілому по області приріст складає 55%. Цей показник, за словами Олега Демківа, є кращим, ніж в інших областях України.

А от щодо плати за землю й акцизного податку, то тут спостерігається у деяких районах зменшення надходжень. Тому Олег Синютка дав доручення першому заступнику Ростиславу Замлинському разом з Фіскальною службою та департаментом захисту економіки Національної поліції України з’ясувати причини такого зменшення.

«Ми мусимо збільшити доходи бюджетів, у першу чергу, за рахунок нового виробництва і детінізації економіки. Усі передумови для цього є. Крім того, без оптимізації видатків – ми не обійдемося», - підсумував Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: