Франція пропонує нову ініціативу оборони Європи

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що невдовзі виступить з новою ініціативою, яка буде покликана зміцнити спільну європейську оборону.

Про це він заявив під час свого виступу в міністерстві оборони Франції з нагоди національного свята – Дня взяття Бастилії, повідомляє Укрінформ.

«Ми виступаємо з ініціативою щодо зміцнення спільної європейської оборони. Це повинно полегшити прихильність відстоювання інтересів Європейського союзу за межами своїх кордонів з метою зміцнення безпеки наших партнерів і сусідів, щоб спільно працювати над можливостями реагування і відбиття загроз тероризму. Я також зазначу, що наші німецькі друзі готові до цього», - сказав він.

Олланд також зазначив, що Велика Британія була надзвичайно «вороже налаштована на будь-яку військову інтеграцію в рамках ЄС», після її рішення виходу з ЄС Берлін відчув, що тепер з’явилася можливість рухатися вперед у цих питаннях. Разом з тим, французький президент зауважив, що «абсолютно ясно», що «Британія залишатиметься європейською військовою міццю, і її інтереси збігаються з французькими».

Олланд також заявив, що ініціативи Франції матимуть нову якість, оскільки його країна залишатиметься «єдиним членом ЄС у якості постійного члена РБ ООН, країна, яка володіє потужним ядерним арсеналом та має змогу залучити значну військову силу за межами Євросоюзу».

Раніше в уряді Франції повідомили, що президент Франції Франсуа Оланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель та прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці у кінці серпня проведуть зустріч, на якій обговорять шляхи подолання наслідків виходу Великої Британії з ЄС. Крім того, у кінці липня президент Франції Олланд планує здійснити європейське турне у ході якого має обговорити з лідерами окремих країн наслідки Brexit, у т.ч. питання європейської оборони. Очікується, що з 19 по 21 липня Олланд відвідає Португалію, Чехію, Австрію, Словаччину та Ірландію, щоб «продовжити роботу», «надати новий імпульс Європі» після того, як британці під час референдуму ухвалили рішення на користь виходу з ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: