Шахраї з липовими посвідченнями збирали гроші на АТО

На Львівщині шахраї, представляючись учасниками бойових дій, збирали пожертви у довірливих людей.

Про це повідомили в ГУ Нацполції у Львівській області.

До Стрийського відділу поліції із заявою про шахрайські дії звернувся місцевий мешканець, представник Спілки ветеранів Афганістану. Чоловік повідомив, що у центрі міста Стрий невідомі особи, представляючись ветеранами Афганістану, збирають кошти нібито на потреби військових, які перебувають на сході країни.

Правоохоронці встановили особи причетних до шахрайства. Ними виявилися 49-річний та 54-річний жителі Одеської області,  27-річний мешканець Івано-Франківської області та 49-річний мешканець Житомирської області. Чоловіки збирали пожертви у жителів Стрия, представляючись учасниками АТО та показуючи їм липовий дублікат посвідчення ветерана  війни – учасника бойових дій в Афганістані. З’ясувалося. що вони не мають жодного стосунку до бойових дій ні в Афганістані, ні до участі в антитерористичній операції на сході України, відповідно жодна із громадських організацій не уповноважувала їх збирати кошти на потреби військових.

Працівники поліції вилучили скриньку для пожертв, які мали при собі шахраї, з неї вилучено 1921 гривню.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: