Цьому дам, а цьому не дам: кому депутати ЛМР дали в оренду приміщення в центрі

Сьогодні на сесії ЛМР розглядались питання оренди приміщень у центрі Львова. Зачепили і ТРК «Люкс», яка належить родині міського голови.

Сьогодні на сесії ЛМР розглядались питання оренди приміщень у центрі Львова. Зачепили і ТРК «Люкс», яка належить родині міського голови.

Про це повідомляє коремпондент ІА Дивись.info.

Депутати більшістю голосів надали в оренду телерадіокомпанії «Люкс» приміщення на вул. Галицькій, 15 строком на 5 років. Це рішення підтримали 37 депутатів. Мова йде про приміщення площею 267 кв.м, на першому (137,3 кв.м), другому (53,7 кв.м) та четвертому (76 кв.м) поверхах будівлі. Як відомо, зазначена ТРК формально належить дружині львівського мера Катерині Кіт-Садовій.

Нардеп-мажоритарник Оксана Юринець також отримала від ЛМР приміщення в оренду, щоправда, трохи далі від центру - на вул. Шота Руставелі, 32. Оренда триватиме протягом трьох років, а площа приміщення - 51 м2.

Втім, декому пощастило не так сильно. Наприклад, народний депутат Володимир Парасюк баганого приміщення в оренду не отримав. Він націлювався на оренду нежитлового приміщення загальною площею 56 м2 на вулиці Михальчука, 4. Очевидно, там мала бути громадська приймальня нардепа, але депутати міської ради права на оренду не надали.

Також не пощастило сьогодні і ГО «Львівський медіафорум». Депутати ЛМР проголосували проти того, аби надати організації в оренду приміщення на вулиці Валовій, 2 площею понад 250 м2 на строк у 10 років. Хоч мер Львова і не був присутнім у залі під час голосування, він таки висловився на користь надання приміщення ГО «Львівський медіафорум»: «Медіафорум – це родзинка Львова. Ми ж не хочемо жити в якомусь болоті», — зауважив міський очільник.

У той же час, Львівська міська рада прийняла зміни до Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Відповідні правки набудуть чинності 1 січня 2017 року. Цією ухвалою рада збільшує ставки податку для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб. Таким чином, для майна, що розташоване у межах першої, другої та третьої зон, вони становитимуть відповідно 1,25%, 1% та 0,75% від мінімальної з/п, що на 0,25% вище від тих ставок, які діють зараз. Йдеться, зокрема, про такі види будівель як готельна, ресторанна, офісна, торговельна та будівля для публічних виступів.

«Це означає, що якщо зараз у нас в середньому 6 грн за 1 кв м, то наступного року буде трохи більше 7 грн.», – пояснила керівник міського департаменту економічної політики Ірина Кулинич. За її словами, за перше півріччя до загального фонду міського бюджету надійшло 15 млн грн.

Наразі сесія міської ради триває, попереду, за словами журналіста ІА Дивись.info ще майже половина питань з порядку денного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: