Екс-нардепа від КПУ Александровську, підозрювану в сепаратизмі, доправлено до лікарні

Колишнього народного депутата від КПУ Аллу Александровську, підозрювану в сепаратизмі, в четвер було доправлено до лікарні, стверджує її син Олександр.

«До лікарні швидкої невідкладної допомоги доставили Аллу Александровську, причому без повідомлення адвокатів, у найсуворішій таємниці, начебто задля уникнення нападу на конвой і спроби відбити Аллу Олександрівну у конвоїрів!!!!», - написав О.Александровський увечері в четвер на своїй сторінці у Facebook, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, у його матері серйозні проблеми зі здоров'ям.

«… у Алли Олександрівни дуже серйозні проблеми зі здоров'ям, і слідство намагається це приховати, не виключено, що їй укотре стало погано, і у співробітників СІЗО просто не було вибору або брати гріх на душу, або доправити її до лікарні. Це дуже важко говорити, але, найімовірніше, за останні дні її здоров'я сильно погіршилося, а завтра ( 15 липня – ред.) слухання апеляції, ось і вирішило слідство в терміновому порядку підлікувати Аллу Александровську», – написав О.Александровський.

Як повідомив адвокат Александровської Олександр Шадрін, захиснику не вдалося зустрітися з екс-нардепом у четвер.

«Адвоката не допустили, мотивуючи тим, що вивезли до лікарні, виконуючи рішення суду. Повідомляти адвокатам не вважають за необхідне, можливо, дійсно з міркувань безпеки», - сказав Шадрін.

Він також не зміг відповісти на запитання, чи буде його підзахисну доправлено в п'ятницю до суду, де планується розглядати апеляцію на рішення суду першої інстанції про арешт А.Александровської.

Як повідомлялося, 28 червня адвокат О.Шадрін повідомив, що у його підзахисної відбувся обшук і її було затримано. Їй інкримінують ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

29 червня в СБУ підтвердили, що правоохоронці затримали А.Александровську, вирішується питання про її арешт, а її сина Олександра, який переховується в РФ, повідомлено про підозру й оголошено в розшук.

«Співробітники СБУ отримали інформацію, що представники забороненої в країні комуністичної партії, зокрема колишній народний депутат від КПУ Алла Александровська та її син Олександр, який переховується в Росії, намагаються підкупити керівництво і депутатів місцевих рад регіону для ухвалення на сесіях звернень до парламенту і президента щодо змін до Конституції з питань федералізації. За підписи під документом комуністи пропонували $9 тис. Водночас, за оперативними даними, ФСБ виділила на підкуп депутатів у кілька разів більшу суму, але комуністи привласнили значну частину грошей», - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

30 червня Київський райсуд Харкова заарештував А.Александровську на 60 днів без можливості внесення застави.

Захист подав апеляцію.

12 липня Жовтневий райсуд Харкова частково задовольнив скаргу адвоката О.Шадріна, що вимагав зобов'язати начальника СІЗО забезпечити дотримання прав його підзахисної на надання медичної допомоги.

«Зобов'язати начальника Харківської установи виконання покарання №27 (СІЗО – ред.) забезпечити дотримання прав Александровської А.О., яку тримають під вартою, на надання медичної допомоги, і вжити заходів для невідкладного проведення необхідного медичного обстеження Александровської з урахуванням консультативного висновку від 30 липня», - йдеться у рішенні слідчого судді Миколи Федюшина.

А.Александровська з 1996 року була незмінним першим секретарем Харківського обкому КПУ, двічі обиралася депутатом Харківської облради, чотири рази - народним депутатом України. У 2008 році стала Почесним громадянином Харкова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: