Правоохоронці констатують різке зростання рівня злочинності на Львівщині

За перше півріччя 2016 року кількість тяжких та особливо тяжких злочинів вчинених на Львівщині зросла на чверть.

Про це під час координаційної наради керівників правоохоронних органів щодо стану боротьби із злочинністю повідомив прокурор області Юрій Квятківський, інформує ІА Дивись.info.

За статистикою впродовж першого півріччя майже на третину зросла кількість злочинів проти власності.

«Злодії побували у помешканнях 730 сімей. Почастішали випадки розбійних нападів, їх ріст відмічається на 58%, грабежів на 40%. Ріст окремих категорій кримінальних правопорушень не можна пояснити лише зубожінням частини  населення. Багато запитань виникає до стану до стану профілактичної роботи а також роботи тих служб на які покладено обов’язки їх здійснювати» - заявив прокурор.

За його словами на 81% знизилася результативність роботи з виявлення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів. Зросла частина кримінальних правопорушень вчинених особами, які раніше вчиняли злочини  та групою осіб - приріст 22%. Прокуратуру також турбує стан досудового розслідування в територіальних органах поліції.

«Кількість скерованих до суду обвинувальних актів зменшилася, тоді як залишок зріс на 74% та становить понад 46 тисяч проваджень. Спостерігається негативна динаміка скерованих до суду обвинувальних актів про корупційні правопорушення а також правопорушень вчинених у бюджетній сфері. Посилення потребує робот а з викриття злочинних угрупувань. Не виявлялися організовані угрупування у бюджетній, фінансово-кредитній та земельній сферах» - розповів прокурор.

За його словами потребує покращення стан досудового розслідування органами фіскальної служи.

«На даний час у залишку слідчих перебуває 9 кримінальних проваджень досудове розслідування яких триває понад рік. Попри великий апарат працівників митних органів не виявлено жодного актуального кримінального правопорушення пов’язаного з контрабандою. Виникає запитання - кому потрібна така робота» - обурився прокурор.

Він  також повідомив що у прокуратурі перебувають провадження проти працівників колоній, які передавали ув’язненим заборонені предмети – наркотичні засоби та мобільні телефони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: