Центру туристичної інформації хочуть надати статус прибутковості

Питання надання Центру розвитку м. Львова статусу прибутковості заслухали під час засідання комісії конкурентноспроможності, сталого розвитку та підприємництва.

На думку голови комісії Андрія Пундора, це хороша європейська практика, коли Центри туристичної інформації, крім надання туристичних послуг, ведуть комерційну діяльність.

«Це дасть поштовх для розвитку самого центру. Адже працівники зможуть реалізовувати такі проекти, які не можуть робити приватні компанії. Наприклад, LvivCity Card та Музей міста. Крім цього, меншим буде навантаження на міський бюджет, бо ця організація зможе сама на себе заробляти», - сказав він.

Заступник голови комісії Максим Коляда вважає, що надання статусу прибутковості дозволить запрошувати до ЛКП ще більше фаховий людей.

«На сьогоднішній день зарплати в ЛКП є неконкурентними, а вимоги до кваліфікації - не меншими, а в деяких питаннях навіть вищими ніж у комерційних фірмах», - додав Коляда.

Також члени комісії підтримали дофінасування управління туризму Львівської міської ради.

Зі слів Максима Коляди, йдеться про фінансування участі Львова у Міжнародній туристичній виставці у Парижі та Лондоні. Це загалом 200 тисяч гривень.

«Зараз ми спостерігаємо збільшення кількості французьких туристів у Львові, причому місто не вкладало кошти цільово в промоцію на французькому ринку. Тому якщо ми підсилимо ще фінансування, то це дасть позитивий приріст французького туриста у Львові, і ці кошти швидко повернуться в міський бюджет»», - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: