Все, що відомо про терориста з Ніцци

Очевидці говорять, що він їхав зигзагами, аби зачепити якомога більше людей, у машині знайшли зброю.

Як відомо, ввечері 14 липня терорист в'їхав на вантажівці в натовп людей в Ніцці і вбив більше 80 людей, більше 100 людей постраждали. Серед жертв трагедії є один українець, ще один громадянин України - у лікарні. Українці на знак солідарності приносять квіти під посольство Франції в Києві.

Те, що відбулося президент Франції визначив як теракт. Хто стоїть за ним, незрозуміло: відповідальність за масове вбивство ніхто на себе не взяв, а відкритої інформації про особу водія майже немає. Телеканал Дождь повідомляє, що у машині знайшли документи на ім'я 31-річного живе в Ніцці вихідця з Тунісу з подвійним громадянством - Франції і Тунісу. За даними місцевого видання Nice-Matin, його звали Мохамед Лахуайедж Буель (Mohamed Lahouaiej Bouhlel). У п'ятницю вранці в його будинку провели обшук.

Ця особа не знаходилася під наглядом французьких спецслужб. Мохамед Лахуайедж Буель одружений і мав трьох дітей. Вантажівка була взята в орендуза кілька днів до трагедії.

Схоже, дії водія були заплановані заздалегідь, слідство шукає його можливих спільників, пише Nice-Matin.
Як повідомляє Дождь із посиланням на очевидців, автомобіль «йшов зигзагами». Це говорить про те, що водій намагався вбити якомога більше людей. У машині виявили вогнепальну зброю і гранати в бойовій готовності. Серед загиблих багато мусульман. Але, як відомо, ісламські радикали часто вбивають мусульман, зазначає The Guardian.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: