Ада Роговцева: 79 років служіння українському народу (Фото, відео)

Сьогодні День народження відомої української акторки театру та кіно, Героя України Ади Роговцевої, пише Дивись.info.

Ім'я Ади Роговцевої нині відоме не лише всім українецям, але й поціновувачам справжнього мистецтва далеко за межами нашої Батьківщини. Бо ж вона - Заслужена артистка Української РСР, Народна артистка Української РСР, Лауреат Призу VII ММКФ за найкращу жіночу роль, Лауреат Театральної премії «Київська Пектораль» за видатний внесок у театральне мистецтво, ауреат Спеціального призу «За вірність професії» на фестивалі продюсерського кіно «Кіно — Ялта 2007», почесний громадянин двох українських міст і бажаний гість чи не у всіх кіномайстернях світу.

Більше 70-ти ролей в театрі та кілька десятків кінострічок. Ада Роговцева вже давно стала еталоном українського мистецтва, яка гартує нове покоління театральних і телевізійних зірок. Бо ж сьогоднішня імениниця викладає в Київському театральному інституті ім. І. К. Карпенка-Карого. Одна з учениць Ади Миколаївни, Галина Кияшко — досить відома українсько-нідерландська акторка, телеведуча, фотомодель.

А з тих пір, відколи в нашу державу прийшла біда,  артистка відстоюєпроукраїнську позицію та робить усе можливе для того, аби в країні почалися позитивні зміни. Під час АТО організовувала збір коштів на шпиталь для українських військових і зібрала 52 тисячі на лікування поранених, за що у вересні 2015 в Росії проти неї було порушено кримінальну справу.

Акторка навіть записала звернення до Путіна.

У 2015 актриса відвідала зону АТО, куди поїхала до десантників 95 окремої аеромобільної бригади. «Я пишаюсь вами, нашими хлопцями. Бо ви - герої, зробили правильний вибір, об’єднались навколо української ідеї», - заявила  Роговцева. Загалом, від початку російсько-українського конфлікту актриса відмовилась від усіх пропозицій північного сусіда, бо «підтримує свою Батьківщину перед агресією колосального монстра».

1364236

Завітала Ада Роговцева не лише на Схід, але й до Львова. Тут цьогоріч вона була головою журі на міжнародному фесті казок «KAZ.KAR».

«Придумали собі бали: «дуже добре», «добре» і «задовільно». Відверту приблизність, манірність, фальшивість і багато-багато такого, чого не має бути в мистецтві, мені здається, настала пора, заборонити це раз і назавжди в українському мистецтві», ― зазначала Ада Роговцева.

Одним із перших публічно привітав Аду Роговцеву мінстр культури Євген Нищук.

«З днем народження, Адо Миколаївно!  Люблю! Ціную! Поважаю! Обнімаю!», - написав він  у Facebook.

ІА Дивись.info приєднюється до усіх привітань і дякує акторці за її мужність і українолюбство.

фото, відео: Інтернет

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: