Ердоган заявив, що учасники заколоту отримають гідну відсіч

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який повернувся до Стамбула після придушення військового заколоту, заявив, що його учасники отримають гідну відсіч.

Про це він заявив у головному аеропорту Стамбула після посадки президентського літака, повідомляє Укрінформ.

«Прихильники перевороту повинні знати, що ми не звернемо з наміченого шляху, навіть якщо для цього знадобиться віддати життя. У влади в Туреччині знаходиться обране народом керівництво. Точно також країну очолює президент, обраний громадянами. Дай Боже, до кінця будемо виконувати свої обов'язки і ні за що не залишимо країну. Хочу, щоб це знали. Все закінчиться добре», - сказав він.

Ердоган заявив, що планує очистити армію. «Те, що зараз відбувається, є зрадою, заколотом. Звичайно ж, вони заплатять високу плату за цю зраду», - цитує його Анадолу.

При цьому, Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим повідомив про те, що наразіситуація під контролем, а також про ліквідацію генерала, який входив у керівництво змовників.

Прем'єр-міністр закликав громадян Туреччини, присутніх на вулицях Стамбула і Анкари на заклик президента країни Ердогана, "не розходитися, поки ситуація не буде взята під контроль".

Надходять відомості про арешти учасників перевороту. Reuters пише про арешт 13 учасників штурму президентського палацу. BBC - про арешт солдатів, які брали участь у нападі на телеканал CNN Turk.

Представник прокуратури повідомив про не менш 42 загиблих в Анкарі, з яких 17 поліцейських спеціального призначення, які загинули при вибуху в своєму пункті дислокації.

Як повідомлялось, у ніч з п’ятниці на суботу, у Туреччині військові спробували взяти владу. Як заявили представники армії, вони «повністю взяли владу у країні» з метою «відновити демократичний порядок».

Тим часом прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що група військових, що вийшла з підпорядкування, влаштувала незаконну спробу перевороту. За його словами, було б неправильно говорити про справжній переворот.

Президент країни Реджеп Тайіп Ердоган закликав мешканців країни вийти на вулиці, аби дати відповідь на спробу військового заколоту, влаштованого «незначною частиною збройних сил». Ердоган вийшов в ефір телеканалу CNN Turk з невстановленого місця.

Прихильники президента вийшли на площу в центрі Стамбула та намагались блокувати військових.

Країна повністю закрила свій повітряний простір для польотів.

Наразі, за повідомленням Anadolu кількість загиблих у сутичках внаслідок спроби війського перевороту становить 90 людей, поранення отримали 1154.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: