Порошенко впевнений, що Декаларація про суверенітет - орієнтир у розбудові держави

Прийняття у 1990 році Декларації про державний суверенітет України стало справжнім політичним проривом.

Про це йдеться у зверненні Президента Петра Порошенка до народу, передає Укрінформ.

«26 років тому абсолютною більшістю голосів депутатів Верховної Ради Української PCP було ухвалено Декларацію про державний суверенітет України. Прийняття цього довгоочікуваного державно-правового акта, покликаного гарантувати національні інтереси українського народу, стало насправді політичним проривом того часу», - заявив Президент.

Він наголосив, що Декларація стала першим надзвичайно вагомим кроком до повної Незалежності, 25-річчя якої ми відзначатимемо цього року.

Сьогодні ж, нагадав Порошенко, перед Україною постали нові виклики: загроза територіальній цілісності, військова агресія Росії, що підриває політичну, економічну і соціальну стабільність у країні та призводить до численних людських жертв, масштабних порушень прав і свобод людини, завдає величезних матеріальних збитків. «У зв’язку з цим настала нагальна і надзвичайно важлива потреба провести зміни, які сприятимуть зміцненню України та дадуть їй змогу стати прогресивною європейською державою, розбудова якої буде потужною об’єднавчою ідеєю для всіх українців», - підкреслив він.

Порошенко висловив переконання, що, пройшовши важкі випробування, Україна впевнено рухатиметься обраним шляхом і відкриватиме нові можливості для процвітання та добробуту своїм громадянам.

«Принципи, проголошені у Декларації про державний суверенітет України, закарбовані у положеннях чинної Конституції України та слугують для нас правовим і моральним орієнтиром у справі розбудови незалежної європейської Української держави», - зазначив глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: