Турецькі військові заявляють про захоплення влади в країні

Телеканал CNN Turk передає, що в будівлі Генштабу в Анкарі були захоплені заручники.

Телеканал CNN Turk передає, що в будівлі Генштабу в Анкарі були захоплені заручники.

Серед заручників, за повідомденням ЗМІ, голова Генштабу. Однозначної інформації про місце перебування президента Ердогана чи його стан - немає. За частиною джерел він у безпеці, інші джерела стверджують, що його резиденцію штурмують повстанці.

Президент Туреччини досі не виходив на зв'язок і не робив офіційних заяв про те, що відбувається в карїні.

Наразі за повідомленнями ЗМІ, перекриті мости через Босфор, частина доріг біля адміністативних будівель та президентської адміністрації перекрита, на вулицях Анкари – військова техніка, у небі помічали винищувачі та військові гелікоптери.

Reuters повідомляє, що військові увірвалися в будівлю турецького національного телеоператора TRT. Твіттер і Фейсбук в країні не працюють, прямо як під час терактів. Підтвердження цієї інформації наразі немає.

00:07 Турецькі ЗМІ повідомляють, що Ердоган незабаром вийде в ефір з офіційним повідомленням. Його резиденція під посиленим контролем поліції.

00:16 Дождь: В Туреччині введений військовий стан і комендантська година.

00:25 Hurriyet Daily News: військові захопили будівлю державного телебачення Туреччини. По цьому телеканалу вже передали, що військові обіцяють змінити Конституцію.

Президент Ердоган виступає в ефірі телеканалу CNN-Туреччина. він закликав громадян вийти на вулиці на підтримку чинної влади в країні.

 Hurriyet Daily News: «Ми не залишимо їм землю», - заявив Ердоган. Він також засудив дії «військової меншосьі», яка намагається захопити владу.

 00:45 Турецький держтелеканал припинив мовлення.
РІА Новості: В Анкарі прогримів потужний вибух. Втім, як видно з відео з місця подій, на вулиці вийшли люди, вони щось скандують, автівки сигналять. Судячи з реакції людей на військові літаки, що пролітають над містом, це - противники чинного президента.
На вулицях Стамбула вже тисячі людей.
За неофіційною інформацією, президент Ердоган попросив політичного притулку у Німеччині і скерував туди свій приватний літак. Підтвердження інформації немає. ЗМІ повідомляють, що Німеччина відкинула прохання Ердогана про притулок.
Контакти українського посольства у Туреччині: +90 312 441 54 99, +90 312 440 52 89, +9 0533 307 72 32. Адреса: Sancak Mahallesi 512. Sokak No: 17, Çankaya - Ankara / Türkiye 06550

Танки відкрили вогонь по будівлі турецького парламенту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: