Найпоширеніше порушення на виборах – видача бюлетенів без належних документів

Найпоширенішим порушенням на проміжних виборах народних депутатів в 7 округах, що тривають у неділю, є видача виборцям бюлетенів без надання ними необхідних документів, зазначають у громадянській мережі «Опора».

Про це інформує Інтерфакс.
«Станом на 12:00 спостерігачі «Опори» зафіксували кілька порушень виборчого законодавства, які не мали системного характеру. Зокрема, найбільше виявлено випадків видачі бюлетенів без пред'явлення необхідних документів. Спостерігачі зафіксували такі правопорушення на 6 виборчих дільницях в одномандатних виборчих округах у Волинській, Полтавській та Чернігівській областях», - йдеться в повідомленні на сайті організації.

 
На окрузі №27 Дніпропетровській області виявлено кілька випадків фотографування виборцями бюлетенів і спроби виносу бюлетенів за межі виборчої дільниці.
На цьому окрузі і окрузі №183 Херсонської області спостерігачі зафіксували організоване підвезення виборців на дільниці. "Підвезення виборців, що супроводжується наданням їм безкоштовної послуги перевезення, у разі, якщо воно супроводжується агітацією, може вважатися непрямим підкупом виборців", - наголосили в «Опорі».
На одній з дільниць в окрузі №114 Луганської області члени виборчої комісії не поставили печатки виборчої дільниці на бюлетенях і почали голосування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: