Керівництво УжНУ розкрадає бюджетні кошти за рахунок премій

Сума зловживань вже сягає майже 600 тисяч гривень.

Антикорупційний рух ProOsvita оприлюднив результати розслідування щодо грошових махінацій в Ужгородського національного університету, в яких ректор та проректори університету розкрадають кошти вишу за рахунок надбавок до зарплатні.

Як виявилось, лише за перші три місяці 2015 року ректор та 6 проректорів закладу за непрозорою схемою додатково привласнили собі понад 130 тисяч гривень. Якщо офіційно дохід керівництва з усіма надбавками та преміями за цей період мав складати 205 тисяч гривень, то реально вищезгадані працівники ВНЗ отримали дохід 335 тисяч гривень.

4

money22

Зловживання повноваженнями не припинились, таким чином до кінця 2015 року сума становила майже 600 тисяч гривень.

У штатному розписі бюджету виділили 323 тисячі гривень на оплату роботи адміністрації, втім, згідно із звітами, загальна сума виплат сімом працівникам становила 911 тисяч гривень. Таким чином, свою роботу штат самовільно оцінив на 588 тисяч гривень більше.

Нагадаємо, що у травні цьогоріч вже був скандал навколо УжНУ. Виявилося, що головний бухгалтер закладу замість передбаченої штатним розписом із усіма надбавками і доплатами зарплатні у розмірі 52 тисяч грн., отримав 200 тисяч з університетського бюджету. Не бажаючи платити хабарі та навчатись у корпусах аварійного стану, чимало майбутніх студентів вступають до інших міст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: