Доповідачі Європейського парламенту задекларували підтримку України у безвізі

У вівторок на сайті Європейського парламенту нарешті з’явився проект доповіді щодо українського безвізового режиму. В документі йдеться, що Європарламент повинен підтримати ініціативу Європейської комісії надати Україні безвізовий режим, передає УП.

У вівторок на сайті Європейського парламенту нарешті з’явився проект доповіді щодо українського безвізового режиму. В документі йдеться, що Європарламент повинен  підтримати ініціативу Європейської комісії надати Україні безвізовий режим, передає УП.

За словами доповідачів «діалог щодо візової лібералізації став ефективним інструментом з просування складних та комплексних реформ, в тому числі в сфері правосуддя та внутрішніх справ».
«Зняття візових вимог для українських власників біометричних паспортів стане конкретним проявом цих спільних очікувань, а також прагнень українського народу до миру, стабільності, європейського шляху та реформування їх держави», - йдеться в доповіді.
«Беручи до уваги огляд (виконання) критеріїв ПДВЛ та важливість візової лібералізації для європейських та українських громадян, доповідач рекомендує членам комітету підтримати цей звіт», - йдеться наприкінці доповіді.

Доповідач наголосив, що необхідно запровадити моніторинговий механізм, який дозволить призупинити безвізовий режим, якщо Україна вирішить скасувати основні досягнення у сфері боротьби з корупцією або забере фінансування чи гарантії незалежності у новостворених антикорупційних органів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: