Фонтан на площі Митній майже готовий, - Онищенко

Тривають ремонтні роботи на площі Митній у Львові.

Про деталі та строки ремонту розповіла Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР, повідомляє прес-служба міської ради.

Фонтан буде зроблений раніше, роботи по самій площі триватимуть до жовтня. Також паралельно мають проводитись роботи по фасаду Музею Пінзеля та фасаду Поліграфічного коледжу, - повідомила чиновниця.

Згідно із проектом, площа Митна буде замощена плитами з хаотичною структурою та з кольоровими вкрапленнями з акцентом на сухий фонтан. У цьому році планується виконати усі роботи з ревіталізації площі.

«По пл. Митній є кілька окремих напрямків, основний – це сама площа. Там зроблена заміна усіх комунікацій, мереж, каналізації, електрики тощо, зроблена вся підоснова для фонтану, фактично, крім форсунків, він вже майже готовий. Також є Поліграфічний коледж, який роздобув кошти на реставрацію фасаду. Буде ще це робити. У сам проект площі не входить ремонт переходу. Плануємо ще окремий проект по ремонту переходу», - розповіла Лілія Онищенко.

«Роботи триватимуть до жовтня. Швидше буде зроблений фонтан, а сама площа ні, бо там ще є момент з Поліграфічним коледжем, який повинен мати доступ до свого головного входу. У них зараз вступна кампанія, ми повинні їм залишити цей коридор. Дуже складний реставраційний сезон, бо він короткий. Фонтан ми зробимо швидше і запустимо, але доступ до нього буде обмежений через ремонт площі», - розповіла начальник управління охорони історичного середовища ЛМР.

Загальна вартість робіт – 5 млн 383 тис грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: