Голови фракцій Львівської облради підписали заяву проти підвищення тарифів

Керівники усіх фракцій Львівської обласної ради підписали заяву щодо недопустимості підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

Керівники усіх фракцій Львівської обласної ради підписали заяву щодо  недопустимості підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

«Ми, голови депутатських фракцій, що представлені у Львівській обласній раді висловлюємо категоричну незгоду із постановою НКРЕКП від 09 червня 2016 року № 1102 відповідно до якої з 1 липня 2016 року встановлюються нові тарифи на теплову енергію для потреб населення ліцензіатам, встановлення тарифів на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води для потреб населення, що надаються населенню суб'єктами господарювання, які є виконавцями цих послуг, встановлення тарифів на послугу з центрального постачання гарячої води для управителів багатоквартирних будинків ліцензіатам. Питання підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення має відбуватись обгрунтовано і з залученням фахового експертно-аналітичного середовища, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування. Вважаємо, що при розгляді таких важливих питань як тарифи для населення має бути максимальний діалог між усіма зацікавленими сторонами: Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України, органи місцевого самоврядування та профільні громадські організації. На жаль ми цього не бачимо. Рішення приймаються швидко і без обговорень» - йдеться у спільній заяві голів фракцій. У ній також наголошується, що облрада приймала низку звернень з цього приводу раніше, однак так і не отримала відповідей від державних інституцій.

Відтак облрада планує розглядати питання необгрунтованості підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення на черговій сесій у вересні. «З метою об'єктивного розгляду питання просимо скерувати на засідання відповідальних керівників міністерств та відомств, а також народних депутатів від профільного Комітету Верховної Ради України» - йдеться у зверненні. На сесію, яка відбудеться у вересні голова фракції НРУ Богдан Гагалюк запропонував запросити голову НКРЕКП Дмитра Вовка. Тим часом свободівці назвали заяву фарсом. "Ми звичайно підпишемо цю заяву, але це звичайний фарс, коли фракція БПП звертається до президента чи прем'єра, які є уособленням БПП" - заявив представник фракції Михайло Низкогуз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: