Насильство щодо журналістів процвітає там, де ці випадки не караються, - представник Freedom House

13819664_10100615945811488_1633506700_n

Сьогодні вранці у центрі столиці у машині в результаті вибуху загинув український журналіст і телеведучий Павло Шеремет.

Ця резонансна подія призвела до численних обговорень в країні, зокрема, теми свободи слова і того, чи зможуть українські журналісти спокійно продовжувати роботу. Про це ІА Дивись.info поговорила із Метью Шаафом, директором українського офісу міжнародної організації Freedom House.

Він стверджує, що ця подія сильно вплине на рівень свободи слова в Україні. «Коли журналіст, людина яка виконує суспільно важливу функцію в демократичному суспільстві, не відчуває себе у безпеці, захищеним, то він не розслідує до самого кінця корупційної схеми, якщо ця схема веде до  впливових людей, які можуть відносно його застосовувати насильство без наслідків.

[dyvys_blockqoute text="Насильство щодо журналістів процвітає в країнах, де така дія не повноцінно розслідується і не карається" author="Метью Шааф"]

В цьому році за даними ІМІ, зафіксовано вже 23 випадки побиття журналістів і 45 випадків перешкоджання журналістській діяльності. Тепер додамо одне вбивство. Питання в тому, як держава буде відреагувати не ці злочини?

[dyvys_blockqoute text="Ми будемо стежити за Україною і за розслідуванням цього вбивства, так як і за іншими випадками утисків журналістів і перешкоди в роботі" author="Метью Шааф"]

Насильство і вбивство журналістів, це викликає серйозну заклопотаність про розвиток демократії в Україні, тому такі випадки теж впливають на оцінки рівня демократії і інших свобод. Freedom House надає підтримку журналістам, активістам, і правозахисникам які, в зв'язку з їх громадянською діяльністю, піддаються насильству, переслідуванню тощо. Будемо продовжувати цю роботу», - додав Метью Шааф.

Нагадуємо, убивство журналіста Павла Шеремета в центрі Києва збурило активну дискусію у суспільстві. Представники влади і правоохоронці пообіцяли із особливою увагою поставитись до розслідування цього злочину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: