Правоохоронці звернуться до Google та Facebook для доступу до листування вбитого Шеремета

Українські правоохоронці мають намір звернутися до американських компаній Google та Facebook для доступу до листування вбитого в Києві журналіста Павла Шеремета, заявив народний депутат із фракції «Народний фронт», радник глави Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко.

Українські правоохоронці мають намір звернутися до американських компаній Google та Facebook для доступу до листування вбитого в Києві журналіста Павла Шеремета, заявив народний депутат із фракції «Народний фронт», радник глави Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Інтерфакс-Україна.

Як заявив Антон Геращенко в ефірі радіо «Свобода», зараз у слідства є записи з камер спостереження з місця, де жив Павло Шеремет, і за маршрутом його пересування, також аналізується телефонний трафік, опитують родичів і колег журналіста.

«Я думаю, що будуть звернення до американських структур, щоб отримати доступ до листування Павла Шеремета в пошті Google та Facebook», - сказав нардеп.

«Це велика копітка робота, але я сподіваюся і замовників, і виконавців буде притягнуто до відповідальності так само, як це було з організаторами та виконавцями злочину проти журналіста Гонгадзе», - сказав Антон Геращенко.

У свою чергу народний депутат України Мустафа Найєм заявив, що Федеральне бюро розслідувань США вже долучилося до розслідування справи про вбивство журналіста.

«Я знаю, що в ці хвилини ФБР уже приступило до роботи», - сказав він.

Як повідомлялося, внаслідок вибуху автомобіля на перехресті вулиць І.Франка та Богдана Хмельницького загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Вибух стався о 7:45, коли Шеремет їхав в автомобілі. За даними ЗМІ, автомобіль належав керівнику «Української правди» Олені Притулі, але її в машині не було.

Унаслідок вибуху загинув лише Павло Шеремет, на дорозі утворилася вирва діаметром 50 см.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що назвав загибель Шеремета вбивством унаслідок дії вибухового пристрою.

Радник глави Служби безпеки України Юрій Тандіт назвав чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета, які відпрацьовує слідство: професійна діяльність, особисті мотиви, російський слід і замах на керівника «Української правди» Олену Притулу.

Церемонія прощання із загиблим Павлом Шереметом відбудеться в Києві в п'ятницю, 22 липня, з 11:00 в Українському домі, а поховають журналіста в суботу, 23 липня, в Мінську, на Північному кладовищі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: