Радник глави СБУ називає чотири основні версії вбивства Шеремета

Радник глави Служби безпеки України Юрій тандем назвав чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета, які відпрацьовуються слідством: професійна діяльність, особисті мотиви, російський слід і замах на керівника УП Олену Притулу.

Про це пише Інтерфакс.

 
«Для нас розкриття цього злочину є принциповим. МВС і Генеральна прокуратура за фактом вбивства порушили кримінальну справу. Розглядається 4 основних версії: професійна діяльність, неприязнь у відносинах або особисті мотиви, російський слід (дестабілізація ситуації), замах на Олену Притулу», - написав Ю.Тандит в середу на своїй сторінці в Фейсбук.
Також він поінформував, що, за попередніми даними, використовувалося вибуховий пристрій з дистанційним керуванням, яке було прикріплено під водійським сидінням.
«Ми можемо говорити про мотиви, про які вже сказав Грицак (глава СБУ Василь Грицак- ІФ) - дестабілізація ситуації в Україні», - написав радник керівника спецслужби.
Він також закликав «псевдоправдолюбців не використовувати цю трагедію на користь собі»і не піаритися на смерті людини.
Як повідомлялося, в середу, 20 липня, в результаті вибуху автомобіля на перехресті вулиць І.Франка та Богдана Хмельницького загинув відомий журналіст П.Шеремет. Вибух стався о 7:45, коли П.Шеремет їхав в автомобілі. За даними ЗМІ, автомобіль належав Олені Притулі, але її в машині не було.
В результаті вибуху загинув тільки П.Шеремет, на дорозі утворилася воронка діаметром 50 см.
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що назвав загибель П.Шеремета вбивством у результаті дії вибухового пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: