Субсидії зменшилися, у порівнянні із попередніми роками, – заступник міністра соцполітики

Віталій Мущинін
Віталій Мущинін

Для дотування оплати населенням комунальних послуг ще 2014 року із державного бюджету виділяли у декілька разів більшу суму, ніж сьогодні.

Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Віталій Мущинін на спеціальному тренінгу з енергоефективності для журналістів у Києві, передає кореспондент ІА «Дивись.Info».

«У нас до 2015 року існувала державна підтримка населення. Сьогодні ми говоримо про те, що субсидії є показником бідності громадян. Але ще 2014 року 15 мільйонів домогосподарств отримували субсидії. Усі домогосподарства України отримували субсидії. Але це інакше називали цю програму – «Дотація вирівнювання місцевих бюджетів різниі у тарифах». Але ці домогосподарства перебували в умовах, за яких вони все-одно зверталися по додаткові субсидії. І отримували по 10-15% відшкодування, відповідно до складу родини», – пояснив чиновник.

За словами Мущиніна, на дотацію вирівнювання щороку виділяється від 100 мільярдів гривень: це ті кошти, які компенсували, зокрема і НАК «Нафтогаз». Для надання ж житлових субсидій надано близько 2 мільярдів гривень. Таким чином тепер побудовано соціальний захист населення в оплаті комунальних послуг.

Водночас, можновладець вважає, що головною перевагою субсидій є те, що змінився механізм їх нарахування: якщо комунальні рахунки забирають більше 15%, то споживач має право на компенсацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: