Єгипет відмовився від львівських автобусів

Каїр анулював тендер на закупівлю у ЛАЗу 289 автобусів, пише korrespondent.net

Єгипет оголосить повторний конкурс на закупівлю автобусів у зв’язку з анулюванням попереднього, в якому в 2015 році перемогла Сity Transport Group (CTG, керуюча компанія ТОВ «Львівські автобусні заводи»). Про це повідомив генеральний директор CTG Ігор Чуркін, повідомляє прес-служба компанії.

«У 2015 році CTG виграла тендер на поставку 289 автобусів в Каїр на 89 мільйонів доларів. Але в зв’язку з економічною ситуацією в Україні, неможливістю держорганів надати необхідні державні гарантії, а також у зв’язку з прийняттям закону про обов’язковий продаж, що надходить за передоплатою валюти, Єгипет анулював тендер і відновив його на інших умовах оплати», – зазначив він.

За словами Чуркіна, тендер і досі передбачає пролонгацію контракту, за яким переможець зможе поставити в Єгипет до 2 тисяч автобусів на 460 мільйонів доларів.

На його думку, уряд України «має хороший шанс забезпечити приплив валюти в економіку України, якщо надасть реальну підтримку вітчизняним виробникам з наданням з одержуваної за контрактом твердої валюти кредитних ліній».

Крім цього, генеральний директор CTG додав, що необхідно забезпечити фінансові гарантії у гривні і оптимізувати експортне законодавство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: